علت کم و کسری تجهیزات پزشکی در بیمارستانهای مازندران چیست؟
آنطور که از شواهد میشود فهمید حال و روز گیلان و مازندران چندان تعریفی ندارد. تعداد مبتلایان روز به روز در حال افزایش است و دست کم ۹۰ درصد اینها مدیون مسافران تهرانی است که خوشی دو سه روزه را به سلامت هموطنانشان ترجیح دادند. با این حال باید ببینیم که چگونه میتوان از پس این بحران به درستی بیرون آمد؟ بحرانی ناشناخته که هنوز درمانی برایش تعریف نشده است.
بیمارستانهای مازندران مثل بیمارستانهای قم و گیلان مملو از بیمارانی است که با احساس تنگی نفس و تب به دکتر مراجعه میکنند. بیماران سردرگمی که خودشان که هیچ، جامعه پزشکی هم از درد آنها بی اطلاع است و شاید مدتها زمان ببرد که معالجه و ریشه کنی کویید ۱۹ به اثبات برسد. بیمارستانهای شلوغ و بدون تختی که کادر درمان و پرسنل را کلافه کرده و عملا دیگر جایی برای بیمار جدید ندارد.
برای شفافیت هرچه بیشتر این موضوع با یکی از پرستاران بیمارستان امام خمینی ساری به گفتگو نشستیم. او میگوید: از حال و روز دیگر بیمارستانهای استان مازندران اطلاع دقیقی ندارم. اما انچه در بیمارستان امام خمینی ساری کمبودش احساس میشود، کمبود تجهیزات کادر درمان است.
پرستار بیمارستان امام خمینی ساری ادامه میدهد: کم و کسری در ماسک و گان بی تمام است و معلوم نیست ماسکها و گانهایی که روزانه تولید میشود به کجا میرود. از دیگر ابزاری که تضمین جان کادر درمانی به آن وابسته است، شیلد صورت است که مانع از رسیدن ترشحات سرفه بیماران به صورت پرستاران و ورود به بینی و دهان آنها میشود.
این شخص مطلع میگوید: با توجه به وخامت اوضاع هستند پزشکانی که از این که به بالای بستر بیمار بروند خودداری کرده و طفره میروند. البته این دلیل نمیشود که از خوبیهای بی دریغ اکثر پزشکان چشم پوشی کنیم. واقعیت این است تعداد کمی از متخصصین و پزشکان از رویارویی با بیماران ویروس کویید ۱۹ شانه خالی میکنند، اما تعداد زیادی از آنها جان بر کف آماده مقابله با این ویروس و نجات هموطنانشان هستند./دانشجو
«قایم باشکِ» کرونا و نمایندگان مازندران!
به واسطه سیاستهای اشتباه دولت و همچنین عدم توجه مردم در سفر به شمال، تعداد مبتلاین به کرونا در مازندران به بیش از ۱۲۰۶ نفر رسیده است.
تا پیش از یک اسفند و برگزاری انتخابات مجلس یازدهم، صفحات اینستاگرامی و کانالهای تلگرامی منتسب به نمایندگان مجلس استان مملو از دستاوردهای ۴ ساله بهارستاننشینی این افراد است؛ تا اینکه با اتمام انتخابات و پیدا شدن سر و کله کرونا در ایران، برخی نمایندگان استان به کلی از دسترس خارج شدند.
براساس قانون دو وظیفه کلی نمایندگان مجلس ۱- قانونگذاری ۲- نظارت است. ۱۲ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس نیز مربوط به استان مازندران اختصاص دارد. در ۲۴ روزی که کشور درگیری ویروس کرونا بوده است فقط ۵ نماینده مجلس مازندران در خصوص کرونا اظهارنظر کردند؛ آیا عدم کسب موفقیت هر ۱۲ نماینده مازندرانی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تاثیرگذار بوده است؟
حضور در جلسات ستاد کرونای استان و هر شهر، پیگیری امور مربوط به کمبود اقلام بهداشتی، پیگیری امور مروبط به کادر درمانی، کمبود تختهای بیمارستانی، پیگیری وضعیت مسدود سازی راههای مواسلاتی به استان، ضدعفونی کردن معابر، حضور در بیمارستانها و دیدار با روسای بیمارستان و پیگیری مشکلات و ... غیره برخی از امور در ظاهر سادهای است که نمایندگان مازندران با این موارد بیگانهاند.
البته نمایندگان به بهترین وجه دستورات مربوط به قرنطینه خانگی را رعایت میکنند و در عین حال بازی قایم موشک نمایندگان با کرونا به مرحله حساسی رسیده است که حتی به انگشتان زحمت نمیدهند در صفحات مجازی پیامی در مورد وضعیت ابتلای مازندران به کرونا انتشار دهند، انگشتانی که تا پیش از یک اسفند به وفور کار میکرد و صفحاتی که از خدمت به مردم پر بود./دانشجو
قرنطینه آزمایشی یک شهر در مازندران
موضوع مقابله با کرونا، موضوع مهم و اساسی در این شرایط حساس اشت که همه ما باید به عنوان شهروند در این بخش اطلاعرسانی مناسب انجام داده و با همه توان افراد را بر ماندن در منزل و قطع این زنجیره ارتباط تشویق کنیم.
در این بین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا نکا براساس مصوبهای قرنطینه آزمایشی از 19 شب ( شنبه شب 24 اسفندماه) را اجرایی کرده است تا گامی برای قطع این زنجیره ارتباطی و کاهش تردد در شهر برداشته شود.
فرماندار شهرستان نکا با اعلام اینکه قرنطینه آزمایشی از 19 شب گذشته اجرایی شده است؛ گفت: قرنطینه آزمایشی در نکا براساس مصوبه ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا نکا اجرایی شد که براساس آن مردم باید در قرنطینه خانگی قرار گرفته و تردد خودرو به غیر از موارد ضروری ممنوع است و بازار هم تعطیل شد.
عبدالجواد توحیدیمقدم اظهار کرد: تلاش برای حفظ جان شهروندان از مهمترین اولویت است و اکنون زمان ماندن در منزل و مقابله با ویروس کرونا برای مردم است.
وی افزود: هر چه این ارتباطگیری با افراد کمتر و اجتماعات و حضور در بازار و میادین کمتر باشد؛ ویروس زودتر از شهر و دیار ما خواهد رفت.
فرماندار نکا گفت: همه ما در این برهه از زمان مسؤول هستیم و باید با خدماترسانی مناسب برای حفظ جان شهروندان تلاش کنیم./فارس
طرح آموزش و پرورش مازندران برای استعدادیابی مجازی دانشآموزان ایران
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش مازندران روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این جشنواره مجازی دانشآموزی ویژه دانشآموزان همه مقاطع تحصیلی طراحی شده و دانشآموزان دختر و پسر سراسر کشور میتوانند در آن شرکت کنند و استعدادهای هنری و فرهنگی خود در رشته های مختلف را به رقابت بگذارند.
«محمد شعبانی» اظهار کرد: جشنواره «مجازندران» محدودیت موضوعی ندارد و دانشآموزان میتوانند در موضوعات مختلف آثار خود را به دبیرخانه جشنواره بفرستند. هر دانش آموز با هر استعداد فرهنگی و هنری که دارد میتواند در این جشنواره شرکت کند.
وی افزود: در فراخوان جشنواره رشتههای فرهنگی و هنری مانند قرائت قرآن، دکلمه، شعر، فن بیان، اجرا، خوشنویسی، طراحی، نقاشی، تذهیب، گرافیک، عکاسی، تکخوانی، تکنوازی، صنایع دستی، استنداپ و دابسمش ثبت شده است. اما اگر دانشآموزی در رشتههای مانند صنایع دستی یا هنرهای سنتی و بسیاری از هنرها و فعالیتهای دیگر نیز مهارت داشت میتواند از استعداد خود فیلم تهیه کند و به دبیرخانه بفرستد.
این مسئول خاطرنشان کرد: این روزها دانش اموزان فرصت خوبی را در منزل دارند که میتوان برای آن و کشف استعدادهای آنان برنامهریزی کرد. اساس فعالیتهای معاونت پرورشی و فرهنگی در آموزش و پرورش استعدادیابی است. معمولا در طول سال نزدیک به ۲۰۰ رشته فعالیت هنری توسط دانشآموزان انجام میشود و این ظرفیت در دانشآموزان ما وجود دارد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که از فرصت ایجاد شده در خانهها برای دانشآموزان استفاده کنیم تا استعدادهایی را شناسایی کنیم.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش مازندران تصریح کرد: دلیل آزاد گذاشتن موضوع و رشتههای این جشنواره محدودیت قائل نشدن برای دانشآموزان است. اگر محدودیت ایجاد میکردیم ممکن بود دانشآموزانی که در موضوع و رشتههای معرفی شده استعدادی ندارند در جشنواره شرکت نکنند و استعدادشان به چشم نیاید. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که با شعار «هر دانش آموز یک مهارت»، دانشآموزان با هر نوع استعدادی که دارند در جشنواره ما شرکت کنند.
شعبانی با اشاره به استقبال خوب دانشآموزان در روزهای نخست انتشار فراخوان گفت: در همین چند روز استعدادهای بسیار خوبی را از آثاری که دانشآموزان فرستادند شناسایی کردیم که میتوان از آنها پس از دوران قرنطینه در مدارس برای فعالیتهای فرهنگی مشارکت گرفت./ایرنا
بازهم نامه ای دیگر از نمایندگان جدید مازندران برای دولت
منصورعلی زارعی منتخب مردم ساری و میاندورود در یازدهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی طی نامهای به معاون رئیس جمهور اشکالات اختصاص بودجه مقابله با کرونا در مازندران را محاسبه و به وی گوشزد کرده است.
وی در این نامه آورده است؛با احترام پیرو مکاتبه پنجم اسفند ۹۸ با استاندار مازندران و همچنین مکاتبه تاریخ هجدهم اسفند ۹۸ ستادعالی مبارزه با کرونا کشور موارد زیر جهت استحضار جنابعالی و نمایندگان و مدیران استان مازندران جهت پیگیری و نظارت و شفاف سازیامور در راستای اطلاعرسانی مردم عزیز استان مازندران ارسال میشود.
وظیفه دارم به عنوان یک شهروند مازندرانی همه تلاشهای شبانهروزی نمایندگان، مسؤولان و نماینده عالی دولت در استان مازندران و کارکنان زحمتکش حوزه بهداشت و درمان در خط مقدم جبهه و درود و احترام به شهیدان این خدمت مقدس و سخت صادقانه و آمرزش جانباختگان ادای احترام داشته باشم.
به عنوان منتخب مردم عزیز ساری و میاندورود در مجلس یازدهم که به بنده اعتماد کردند تا جهت پیگیری حقوقشان در مجلس دوره یازدهم انجام وظیفه کنم در این شرایط خاص که هنوز مسؤولیت این کار بزرگ به صورت قانونی به بنده و همکارانم واگذار نشد ولی برحسب وظیفه و رعایت مناسبات قانونی مواردی را به استحضار جنابعالی و مسؤولان استان و به خصوص مردم عزیزاستان و حوزه انتخابیه خود داشته باشم.
وضعیت همچنان نگران کننده است،کار سختی را برای عبور از این بحران در پیش داریم و شرط اصلی پیروزی بر این بحران همدلی، اتحاد و انجام وظیفه درست همه مدیران و همچنین مردم در مراحل مختلف مبارزه با بحران است و تلاشی جهادی همانند دفاع مقدس هم در خط مقدم و هم در حوزه مدیریتی و پشتیبانی بدون تردید ملت بزرگ ایران را پیروز این صحنه خواهد کرد و این شیوه مبارزه بعنوان یک الگوی موفق برای ملت ایران همانند مدیریت هشت سال دفاع مقدس در عرصه جهانی پایدار خواهد ماند.
پشتیبانیها باید به سمت خط مقدم مبارزه سوق داده شوند و همه مدیران و دستگاهها و بخصوص مردم باید بطور جدی به وظایفی که در ستاد استان با ریاست نماینده عالی دولت در استان اتخاذ میشود عمل کنند و در این مبارزه وظایف همگان چه مردم و چه مدیران کاملا روشن است.
منظور از این مرقومه با این مقدمه برای فائق آمدن بر بحران و تهیه امکانات و نیاز اعتباراتی است که از طریق ستاد عالی در کشور برای هر استانی بنابر شاخصهای تعیین شده و شرایط موجود اختصاص مییابد چه اعتبارات مالی و چه اعتبارات پشتیبانی، ارائه اطلاعات درست به مردم و به ستاد عالی کشور شاخص مناسبی برای جذب اعتبارات لازم است.
در روزهای اخیر از ابتدای شروع مبارزه همواره مشکلات جدی در خط مقدم را شاهد هستیم، عدم تناسب امکانات اولیه مالی و پشتیبانی و اماکن مناسب برای استقرار مدیران اجرایی را با مشکل روبرو ساخت که ضرورت چنین مواقعی ایجاب میکند ستاد عالی اعتبارات مناسب را در استان برای دستگاههای ذیربط به خصوص حوزه بهداشت و درمان که مسؤول اجرای برنامهها و تهیه آمار و برآورد هزینه ها و نیازمندی ها را برعهده دارد با همکاری سازمان برنامهریزی و بودجه قرار دهد که البته باید این برآوردها از طریق مراجع ذیربط به ستاد عالی اعلام شود که اطمینان دارم در این حوزه اقدامات لازم به عمل آمد.
درخواستم از مسؤولان استان این است که برآوردها و درخواستها از ستاد عالی را به اطلاع مردم برسانند و میزان اعتبارات و امکانات تخصیص یافته از مرکز نیز اطلاع رسانی شود.
اما جناب آقای نوبخت در سفر جنابعالی و آقای حریرچی در تاریخ ۲۳ اسفند ۹۸ به استان گیلان که بنده از شما درخواست کردم، با توجه به وضعیت خاص استان مازندران که این روزها از جهت میزان ابتلا به این ویروس از استانهای صدر جدول هستیم به این استان سفر کنند که متأسفانه اقدام نشد.
ولی با توجه به اخبار رسانههای استان گیلان و مصاحبه حضرتعالی و درخواست دانشگاه پزشکی گیلان برابر اسناد موجود که به اطلاع مردم عزیز استان و جنابعالی میرسد که البته محرمانه هم نیست تقاضا دارم که اول ضرورت ایجاب میکند سفر به استان مازندران را در برنامه کار خود قرار دهید و بعد در اولین فرصت با توجه به شاخصهای جمعیتی و مساحتی و وضعیت خاص این روزها و تعداد بیماران مبتلا که بدون تردید میبایست دو برابر استان گیلان در نظر گرفته شود اقدام کنند.
شما خود با توجه به مسؤولیت کاری شما مقایسه این شاخصها را مستحضر هستید، این درصورتی است که میزان اعتبارات بهداشت و درمان در استان مازندران بطور عادی در دو دانشگاه مازندران حدود ۲ هزار میلیارد تومان در سال بوده و اعتبارات استان گیلان هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان که باید در شرایط اضطرار حداقل این تفاوت نیز در برآوردها رعایت شود.
اگر برآوردها بر اساس شاخص جمعیتی محاسبه شود جمعیت استان مازندران حداقل ۵۰۰ هزار نفر بیش از استان گیلان است و در بهداشت محیط نیز مساحت استان مازندران حداقل یک سوم بیش از مساحت استان گیلان است.
برابراطلاع واصله میزان اعتبار در نظر گرفته شده تابحال برای مبارزه با کرونادر حوزه بهداشت و درمان حدود ۴۲ میلیارد تومان بوده است، که این اختلاف فاحش از عدالت وانصاف به دور بوده و باعث نگرانی در توقف عملیات اجرایی علیه ویروس کرونا میشود البته این اولین بار نیست که مازندران مورد بیمهری آن سازمان قرار میگیرد و باید توجه داشت این بار جان و سلامت مردم در میان است پس ملاحظات را کنار بگذارید.
جناب آقای نوبخت جنابعالی به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با توجه به شاخصهایی که ذکر شد حتما میپذیرید که اگر میزان اعتبار مبارزه با ویروس کرونا به استان گیلان ۲۰۰ میلیارد تومان تعین و اختصاص یافته است پس سهم مازندران به طریق اولی نباید کمتر از ۵۰۰ میلیارد تومان باشد، این موضوع نیاز به تجدیدنظر جدی دارد که مجمع نمایندگان مجلس قطعا به آن خواهند پرداخت.
البته ضمن احترام به نمایندگان مجلس شورای اسلامی که بدون تردید در این شرایط خاص بیوقفه مسؤول انجام وظایف هستند تقاضا دارم با توجه به اینکه تعیین اعتبار در این شرایط که جان مردم عزیزمان در خطر است نقش تعیین کنندهای را دارد خواهشمند است به صورت عملیاتی پیگیری شود.
ضمن تقدیر و تشکر از زحمات بیوقفه نماینده عالی دولت در استان مازندران تقاضا دارم دستور فرمائید روسای محترم دانشگاه پزشکی مازندران و بابل با همکاری ریاست محترم سازمان برنامه و بودجه استان برآورد برابر با واقعیت موجود را تهیه و تنظیم و اقدام لازم را به عمل آورند.
از همکاران و منتخبان مردم مازندران در جهت کمک به مسؤولان اجرایی استان از هیچ کوششی دریغ نکنند، درود برشهیدان راه خدمت بهداشت و درمان و رزمندگان سرافراز خط مقدم جبهه نبرد، والسلام.
در ادامه زارعی به نامه درخواست رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان که با موافقت آقای دکتر نوبخت با پرداخت ۲۰۰ میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان همراه شد، اشاره کرد.
پس از آن مصاحبه رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در تشکر از آقای دکتر نوبخت بابت تخصیص اعتبار 200 میلیارد تومانی برای مبارزه باویروس کرونا صورت گرفت.
دکتر ارسلان سالاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: با اختصاص کمک۲۰۰ میلیارد تومانی سازمان برنامه و بوجه کشور به دانشگاه علوم پزشکی گیلان جهت مقابله با ویروس کرونا، به حوزه سلامت استان نفسی تازه بخشیده شد.
وی با اشاره به مشارکت و مساعدت ویژه ستاد ملی مقابله با کرونا ویروس به استان گیلان، افزود: کمک ۲۰۰ میلیارد تومانی دکتر محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به دانشگاه علوم پزشکی گیلان جهت مقابله با اپیدمی این ویروس، بسیار کمک کننده و قابل تقدیر است و جا دارد به عنوان یک گیلانی و عضوی از جامعه بزرگ دانشگاه علوم پزشکی گیلان از ایشان تشکر کنم./فارس
سالن ورزشی قائمشهر نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا میشود
یحیی یوسف پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در حال حاضر ظرفیت بیمارستان رازی و ولیعصر شهرستان قائمشهر پر نشده است و جوابگو بیماران است و تاکنون هیچگونه جا به جایی بیمار به این سالن ورزشی صورت نگرفته است ولی در حال آمده سازی این فضا هستیم .
وی با درخواست از مردم برای اجرای دقیق پروتکل های بازدارنده در شیوع بیماری کرونا ، گفت : یکی از پروتکل های مهم بیرون نرفتن از منزل است و بهتر است شهروندان خودشان رعایت کنند تا کار به تعطیلی کلی بازار نرسد.
یوسف پور افزود : البته تعطیلی بازار بستگی به تصمیم قرارگاه زیستی پدافند غیرعامل استان دارد و تمامی شهرستان ها تابع تصمیم قراراگاه خواهند بود ولی مهم تر از همه تبعیت تک تک شهروندان از این مصوبات است.
فرماندار قائمشهر با بیان اینکه ضدعفونی و سم پاشی سطح شهر و روستاها به صورت مداوم در حال انجام است ، گفت : ماندن در منزل بهترین راه پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا است . امروز کشور در وضعیتی قرار دارد که برای خروج از آن می بایست همه به هم کمک کنیم.
یوسف پور همچنین در خصوص تولید روزانه پنج هزار ماسک بهداشتی توسط گروه های جهادی در این شهرستان ، گفت : ماسک بهداشتی با تفاهم نامه ای که بین دانشگاه علوم پزشکی و سپاه بسته شد در حال تولید است تا این اقلام بین اقشار نیازمند جامعه و مراکز بهداشتی توزیع شود ./ایرنا