امروز : شنبه ۵ مهر ۱۳۹۹ ساعت : ۱۲:۲۴ PM
شفاخانه / ۱۵۴
بسته ویژه دانستنی های روز سلامت در عبارت؛

چگونه کالری‌سوزی را دو برابر کنیم؟ / شاه کلید پیشگیری از کرونا / غذای شب مانده چه خطرهایی دارد؟ / راهکارهایی برای از بین بردن بوی بد سیر

شفاخانه عبارت + عبارت
    -     کد خبر: 54826
    -     تاريخ انتشار : ۱۳۹۹/۶/۲۳|۰۸:۰۹
«شفاخانه عبارت» بسته ویژه خبری حوزه ی سلامت است که به صورت روزانه توسط تحریریه عبارت تهیه و منتشر می شود. با خواندن این ستون شما از به روزترین مطالب مرتبط با سلامت مطلع خواهید شد.

شاه کلید پیشگیری از کرونا

 

جلال الدین میرزای رزاز، گفت: نقش محوری تغذیه در کاهش بار بیماری ها و جلوگیری از بیماری های غیر واگیر نظیر دیابت، اضافه وزن، سندم متابولیک، بیماری های قلب و عروق ، سرطان و...، به اثبات رسیده و رعایت اصول تغذیه سالم می تواند تا ۵۵ درصد از باربیماری ها را در آینده کاهش دهد.

این متخصص علوم تغذیه افزود: حدود ۲۴ تا ۲۸ درصد از بیماران بستری در بیمارستان های ایران دچار سوء تغذیه هستند که متاسفانه این امر باعث طولانی شدن مدت زمان بستری بیمار گردیده و درمان را با اخلال جدی مواجه می کند. ضمن اینکه هزینه های مادی و معنوی زیادی به بیمار و خانواده او تحمیل می کند.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، در ادامه به راهکارهای تغذیه ای پیشگیری از ابتلا به کرونا اشاره کرد و گفت: شاه کلید پیشگیری از ابتلا به کرونا افزایش و تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن از طریق تغذیه سالم و اصلاح سبک زندگی است.

رئیس دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب که سیستم ایمنی به دو بخش اختصاصی و غیر اختصاصی

تقسیم می شود، افزود: غیر اختصاصی، شامل پوست، آنزیم لیزوزوم، لایه های مخاطی همچون گوارش، تنفس و گلبول های سفید است و اختصاصی، شامل لنفوسیت های Tو B است.

وی به افزایش فعالیت فیزیکی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده روی روزانه، خواب کافی و پرهیز از اضطراب اشاره کرد و گفت: در هنگام بیماری و مواقعی که بدن مورد هجوم قرار می گیرد مواد غذایی لازم یا از ذخایر داخل بدن تامین می شوند یا از طریق خوراکی که تامین آنها نقش محوری دارد.

رزاز ادامه داد: افراد دچار بیماری های زمینه ای مانند دیابت، بیماری های مزمن و حاد تنفسی و نقص سیستم ایمنی، نیازمند مراقبت های ویژه تغذیه ای هستند.

وی تاکید کرد: چنانچه شرایط رعایت اصول کلی تغذیه سالم فراهم باشد همه ویتامین ها و املاح برای بدن تامین می گردد. ولی در صورت وجود بیماری های

زمینه ای مانند دیابت، بیمارهای مزمن تنفسی و نقص در سیستم ایمنی می توانند با مشورت متخصصین تغذیه از طریق مصرف مکمل ها میزان لازم برای تامین سلامت خود را مصرف نمایند.

رزاز در ارتباط با نقش ویتامین C، گفت: در حال حاضر جای بحث دارد و برخی از منابع معتبر توصیه به عدم استفاده از این نوع ویتامین در هنگام ابتلا به کرونا دارند. از همین رو، در شرایط بیماری و هایپرکاتابولیک نیاز به افزایش دریافت کالری با متخصص تغذیه مشاوره شود.

وی به ویژگی های غذاهای سالم تر اشاره کرد و افزود: شرایط پخت غذای سالم و بهداشتی کاملا رعایت شود، خودداری از مصرف غذاهای نیمه پخته مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ عسلی، محدودیت جدی در استفاده از سرخ کردنی ها و خودداری از زمان های پخت خیلی طولانی برای حفظ ارزش غذایی مواد غذایی، باید مورد توجه قرار گیرد.

این متخصص تغذیه گفت: توجه ویژه به صبحانه کامل مانند استفاده از عدسی، لوبیا، تخم مرغ، سبزیجات، حبوبات، مصرف زرد چوبه به همراه زعفران، دارچین و سیر، مصرف شود.

وی افزود: بهتر است همراه غذا، پیاز خام یا سالاد و سبزیجات، روغن زیتون و لیموترش یا نارنج مصرف شود.

رزاز ادامه داد: استفاده از میان وعده ها مثل میوه، انواع مغزها و شکلات تلخ به عنوان منابع آنتی اکسیدان، مورد توجه قرار گیرد.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، در پایان بر عدم استفاده از فست فودها و عدم استفاده از غذاهای رستوران های غیر معتبر تاکید کرد.

 

 

غذای شب مانده چه خطرهایی دارد؟

 

خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی  اظهار کرد: مصرف غذای شب مانده علاوه بر تهدید سلامت فرد، ارزش غذایی پایینی دارد.

او تصریح کرد: ممکن است افراد غذای زیادی درست کنند و پس از مصرف مقداری از آن بماند و بخواهند آن را در روز بعد و یا روزهای بعد از آن استفاده کنند. تأکید می‌شود در این  مواقع، غذا را بلافاصله بعد از سرد شدن بسته بندی و در یخچال قرار دهند و اگر می‌خواهند روزهای آینده میل کنند حتما در فریزر نگهداری شود.

او افزود: افراد هنگام استفاده از غذا فریز شده باید آن را به مدت یک ربع تا نیم ساعت به خوبی گرم کرده و سپس میل کنند و از گرم کردن آن در مایکروویو و یا گرمکن خودداری کنند؛ زیرا غذا با این روش‌ها به خوبی گرم نمی‌شود و اگر خوب گرم نشود باعث انتشار میکروب در غذا می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: دمای فریزر باعث می‌شود برخی از میکروب‌هایی که در غذا رشد می‌کنند در محیط فریزر باعث توقف رشد آن شود. غذاها بعد از ۲ تا ۴ ساعت این قابلیت را دارند که میکروب‌ها به راحتی جذب کنند بنابراین پس از ۲ ساعت که از پخت آن گذشت و مصرف شد آن را در فریزر قرار دهید.

رحمانی تاکید کرد: موادغذایی مانند لبنیات، سبزیجات و میوه‌ها به مدت طولانی در یخچال نگهداری نشود و افراد سعی کنند در خرید این مواد غذایی زیاده روی نکنند. بهتر است اقلام خوراکی را به اندازه مصرف روزانه خود خریداری کنید تا سریع مصرف شوند زیرا اگر به مدت طولانی در یخچال بمانند؛ باکتری‌ها می‌توانند در آن‌ها رشد کنند.

او بیان کرد: افرادی که غذای خود را با گرمکن یا مایکروویو گرم می‌کنند؛ بدترین روش را برای گرم کردن غذای خود انتخاب کرده اند، زیرا اگر غذایشان دارای میکروب باشد با این روش میکروب غذایشان از بین نمی‌رود و سمومی مانند آفلاتوکسین وارد بدن می‌شود. اگرچه در ابتدا بدن از خود مقاومت نشان می‌دهد اما اگر این کار به صورت مداوم انجام شود؛  سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند. بنابراین بهتر است غذایی که برای بار دوم استفاده می‌شود کاملاً داغ شود و بعد مورد استفاده قرار گیرد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره غذاهای سرد گفت: باید هنگام سرو این غذا دقت کرد که حتماً کاملا سرد باشد و به دمای محیط نرسد، زیرا اگر این غذا هم از میزان سردی آن کم شود و به دمای معمولی برسد؛ رشد باکتری به شدت افزایش پیدا می‌کند.

 

 

بوی سیر را چگونه از بین ببریم؟

 

اگر شما هم دوست دارید سیر استفاده کنید، اما از بوی بد آن هراس دارید، با این مطلب بهترین روش از بین بردن بوی سیر دهان را فرا گیرید. در ادامه با ما همراه باشید.

خیلی از افراد هستن که توی غذاشون مقدار زیادی سیر استفاده میکنن. درسته که سیر طعم خوبی به غذاها میده، اما باعث بوی بدی در دهان میشه. در این مطلب ما بهتون میگیم که چطوری از شر این بو خلاص بشین.

جعفری یا نعناع تازه یا چای نعناع بخورین، تا بوی بد دهان از بین بره. جویدن آدامس‌هایی که حاوی زایلیتول هستن که میتونه راه حل خوبی باشه.

بعد از اینکه غذاتون رو خوردین، سیب زمینی، قارچ یا لیمو بخورید تا بوی دهان از بین بره.

خردل عامل غافلگیرکننده‌ای که میتونه باعث از بین رفتن بوی بد دهان بشه. یه قاشق چایخوری ازش برداشته و برای یه دقیقه در دهان نگه دارین و بعد بیرون بریزین، بعد دوباره نصف قاشق چایخوری خردل برداشته و قورت بدین.

نوشیدن چای سبز، لیموناد یا آب می‌تونه به تازه کردن نفس و از بین رفتن بوی دهان موثر باشه.

یه تکه نان بخورین. کمبود کربوهیدرات باعث ایجاد بوی بد در دهان میشه.

 

 

چگونه کالری‌سوزی را دو برابر کنیم؟

 

به نقل از دیلی‌میل، نتایج یک بررسی تازه حاکی از آن است مصرف یک صبحانه کامل به جای یک شام بزرگ می‌تواند به افراد کمک کند مقدار سوزاندن کالری را به دو برابر افزایش دهند.

محققان آلمانی که سرپرست این پژوهش بودند دریافتند، مصرف صبحانه کامل می‌تواند کلید کاهش وزن باشد؛ مطالعه آنها نشان داد که صبحانه کامل باعث افزایش فرایند متابولیسم می‌شود.

دانشمندان دانشگاه Lübeck در آلمان گفتند انتخاب گزینه‌های درست برای وعده صبح نه تنها به لاغری افراد کمک می‌کند، بلکه منجر به  ثابت نگه داشتن سطح قند خون نیز می‌شود.

مطالعات نشان داده است، خوردن صبحانه با مقدار متعادلی کربوهیدرات، پروتئین بدون چربی و حتی کمی دسر می‌تواند به افراد کمک‌ کند که برای باقی روز، انتخاب‌های غذایی سالم‌تری داشته باشند.

به گفته کارشناسان علمی، افرادی که هر روز صبحانه می‌خورند، رژیم غذایی مغذی‌تری دارند. خوردن یک صبحانه متعادل و مغذی به سالم‌خوری در ساعات باقی‌مانده روز کمک می‌کند.

یافته‌های این پژوهش در مجله Endocrinology منتشر شده است.

ارسال نظر

نام
پست الکترونیک
متن
captcha
ارسال
پربازدیدترین

وزیر آموزش و پرورش: در صورت ادامه تعطیلات، دانش آموزان مجازی آموزش می بینند

مردم در اولین مجلس گام دوم انقلاب به ائتلاف اصولگرایان اعتماد کردند/ این پیروزی شیرین و بزرگ را به رهبر معظم انقلاب اسلامی و همه منتخبین مردم تبریک می گوییم

وقتی دن کورلئونه باید برود جلو، بوق بزند! / دچار ویروس کرختی شده‌ایم

از اظهار ندامت خبرنگار به خاطر رای دادن به روحانی تا حمله شدید بنزینی به حسن نژاد

جیب خالی و پز عالی / چرا دیوار کوتاه CIS برای ما بلند است

لطفا به قانون و شعور مردم مازندران توهین نکنید! / مردم فریب این پروپاگاندا را نمیخورند / شک نکنید همین طرح باعث شکست شما خواهد شد

مدارک جنجالی و دردسر ساز مسئولین کشوری / از خاتمی و هاشمی تا رحیم مشایی و روحانی + عکس و جزئیات

دو نامزد قطعی اصلاح طلبان در استان کیستند / از رایزنی شیخ در شرق تا ترس از تکرار نفاق در نوشهر

قم با ۴۰ دقیقه در صدر است ، مازندرانی ها ۲۲ دقیقه در روز مطالعه می کنند / مردم اهل مطالعه اند ما بلد نیستیم نسخه بپیچیم / با اعلام این اعداد به مردم ظلم می کنیم / عرق شرم بر پیشانی مردم یا مسئولان؟

رئیس سازمان جنگل‌ها بازداشت شده است؟

آرشیو