امروز : شنبه ۳ آیان ۱۳۹۹ ساعت : ۱۲:۲۰ AM
اختصاصی عبارت
دوباره فصل پائیز و سروصدای مرکبات رنگ شده در مازندران؛

دزدی با رنـگ نارنجـی

مرکبات+عبارت
    -     کد خبر: 54973
    -     تاريخ انتشار : ۱۳۹۹/۶/۳۰|۰۹:۰۳
هرجا پای پول و سود بیشتر در میان باشد عده ای تمام تلاششان را برای سو استفاده در این زمینه انجام می دهند.

عبارت - گروه اقتصاد:  رنگ کردن میوه ها پدیده ای که این سال ها بیش از قبل به چشم می آید. از اواخر تابستان کم کم سر و کله ی پرتقال ها و نارنگی های زرد و نارنجی و خوش رنگ در بازار ها پیدا می شود. حال آنکه موعد برداشت این میوه ها اواخر پاییز و اوایل زمستان است. افراد سودجو با دستگاه‌های مخصوصی اقدام به رنگ آمیزی مرکبات به ویژه پرتقال می‌کنند و در ابتدای فصل و قبل از ورود پرتقال‌های رسیده با قیمت‌های بالایی محصولات را به فروش می‌رسانند.

راه های زیادی برای رنگ دهی به مرکبات وجود دارد که مناسب ترین آن استفاده از گاز اتیلن برای این کار است. بعضی هورمون مایع اتیلن را با آب مخلوط می‌کنند و به پوست مرکبات می‌زنند و یا مانند گاز در انبارها از آن کمک می‌گیرند تا تغییر رنگی در پوست مرکبات اتفاق بیفتد. هورمون اتیلن یا گاز اتیلن، همان گازی است که به طور طبیعی از میوه‌های فرازگرایی مانند سیب هم ساطع و باعث رسیدن میوه‌های دیگری مانند کیوی می‌شود. این هورمون به هیچ عنوان سمی و سرطان‌زا نیست. از طرف دیگر، خوشبختانه مرکباتی مانند پرتقال دارای پوست بیرونی و غشای داخلی متراکم و سفتی هستند و بسیار بعید به نظر می‌رسد که ترکیباتی مانند اتیلن به داخل گوشت آنها نفوذ کند و باعث به خطر افتادن سلامتی‌شان شود.

بعضی ها نیز از روش گرما دهی برای تغییر رنگ پوست پرتقال استفاده می کنند که روش مناسبی نیست زیرا بر اثر گرما خواص اسیدی میوه افزایش می یابد و تقریبا تمام خاصیت هایش را از دست می دهد.

اما موضوع به همین جا ختم نمی شود. هرجا پای پول و سود بیشتر در میان باشد عده ای تمام تلاششان را برای سو استفاده در این زمینه انجام می دهند.

مازندران به عنوان قطب تولید مرکبات کشور همواره با این تهدید ها رویرو است. سال گذشته خبر کشف یک محموله ۱۳ تنی مرکبات رنگ شده در لالیم مازندران سروصدای زیادی به پا کرد و توجه مسئولین به این مقوله را بیش از پیش نمود.

آنطور که از شواهد پیدا بود، این مرکز سورتینگ، اقدام به استفاده از رنگهای غیر مجاز و غیر بهداشتی برای بسته بندی مرکبات کرده بود لذا ، پرونده ای در این خصوص تشکیل و جهت رسیدگی به اداره تعزیرات حکومتی شهرستان ساری ارسال شد  تا برخور مناسب با آن صورت پذیرد.

اما ماجرا از کجا شروع شد؟ در سالیان نه چندان دور فروشنده‌ها میوه‌هایی مثل انار و هندوانه را از وسط باز کرده و با رنگ کردن داخل آنها در اصل اینگونه برای فروش بقیه این محصولات تبلیغ می‌کردند اما کم کم این رنگ کردن‌ها به پوست میوه‌ها رسید. جایی که میوه‌های کال و نارس را به روش‌های مختلف رنگ می‌کردند تا به جای میوه‌های رسیده به دست مصرف‌کننده بدهند. البته در اوایل، این موضوع هم خیلی جدی گرفته نمی‌شد و مردم با این توجیه که این کار فقط برای میوه‌های نوبرانه است، بی‌خیال از کنارش می‌گذشتند اما با گذر زمان مشخص شد، رنگ کردن میوه‌ها نه تنها به شغل ثابتی برای گروهی تبدیل شده است بلکه این کار به وسیله موادی صورت می‌گیرد که سلامت شهروندان را به خطر می‌اندازد. حالا دیگر «رنگ شده»ها جای خود را در بازار میوه پیدا کرده‌اند، اصطلاحی که درباره مرکبات خوشرنگ اما کال به کار می‌رود. میوه‌هایی که با قیمت بالا در بازار به فروش می‌رسد و اغلب مردم هم دلخوش به رنگ زرد و نارنجی آنها فکر می‌کنند نوبرانه‌ای را خریده‌اند که رسیده و آبدار و آماده خوردن است.  

یک کارشناس صنایع غذایی به عبارت گفت: اکثر پرتقال های زرد رنگ موجود در بازار در حال حاضر با روش های مصنوعی رنگ گرفته اند و کیفیت مناسبی ندارند.

وی افزود: فصل برداشت پرتقال اواخر آذر و دی ماه است و تا الان از خانواده ی مرکبات تنها نارنگی است که رسیده است.

این کارشناس در خصوص ضررهای این نوع میوه ها برای مصرف کننده گفت: اگر تنها از گاز اتیلن استفاده شود از آنجایی که پرتقال پوست کلفتی دارد آنقدر ها به داخل گوشتش نفوذ نمی کند و ضرر چندانی نمی رساند اما استفاده از رنگ ها و واکس های ناشناخته می تواند عامل بروز بسیاری از بیماری های خطرناک باشد. مشکل اینجا است که حتی در مواقعی ما نمی دانیم که انبار داران از چه چیزی برای رنگ دهی به میوه ها استفاده می کنند تا ضرر آن را به مردم اعلام کنیم.

مسئولان می گویند برداشت زود هنگام پرتقال در سال جاری نیز اتفاق افتاده است و شایعه کاهش قیمت پرتقال توسط دلالان موجب شده تا باغداران اقدام به برداشت زود هنگام پرتقال از درختان و فروش آن کنند.

یعنی عده ای شایعه می کنند که پرتقال قرار است ارزان شود سپس آن را نرسیده از روی درخت می خرند، اندک پولی به باغدار می دهند و با مقداری رنگ قیمتش را چند برابر کرده و در بازار می فروشند. به همین سادگی هم زحمت های یک سال باغدار را چپاول می کنند و هم سلامت مردم را به بازی می گیرند.

امیدواریم نظارت بر اعمال اینگونه افراد که با بی اعتنایی به سلامت جامعه، آینده ی کشور را یا مخاطره روبرو می کنند روز به روز بیشتر شود تا از سال های بعد هر میوه ای در فصلش با رنگ و مزه ی طبیعی و به صورت سالم به دست مردم برسد و منفعتش بیش از این که به دست دلال ها بیفتد در جیب باغدار های استان برود.

 

ارسال نظر

نام
پست الکترونیک
متن
captcha
ارسال
آخرین اخبار
پربازدیدترین

مردی که قدش به زانوی شهر هم نمی‌رسید بر شانه‌های ساری نشاندیم

وزیر آموزش و پرورش: در صورت ادامه تعطیلات، دانش آموزان مجازی آموزش می بینند

مردم در اولین مجلس گام دوم انقلاب به ائتلاف اصولگرایان اعتماد کردند/ این پیروزی شیرین و بزرگ را به رهبر معظم انقلاب اسلامی و همه منتخبین مردم تبریک می گوییم

وقتی دن کورلئونه باید برود جلو، بوق بزند! / دچار ویروس کرختی شده‌ایم

از اظهار ندامت خبرنگار به خاطر رای دادن به روحانی تا حمله شدید بنزینی به حسن نژاد

جیب خالی و پز عالی / چرا دیوار کوتاه CIS برای ما بلند است

لطفا به قانون و شعور مردم مازندران توهین نکنید! / مردم فریب این پروپاگاندا را نمیخورند / شک نکنید همین طرح باعث شکست شما خواهد شد

مدارک جنجالی و دردسر ساز مسئولین کشوری / از خاتمی و هاشمی تا رحیم مشایی و روحانی + عکس و جزئیات

دو نامزد قطعی اصلاح طلبان در استان کیستند / از رایزنی شیخ در شرق تا ترس از تکرار نفاق در نوشهر

قم با ۴۰ دقیقه در صدر است ، مازندرانی ها ۲۲ دقیقه در روز مطالعه می کنند / مردم اهل مطالعه اند ما بلد نیستیم نسخه بپیچیم / با اعلام این اعداد به مردم ظلم می کنیم / عرق شرم بر پیشانی مردم یا مسئولان؟

آرشیو