امروز : یکشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ ساعت : ۱۲:۲۲ AM
شفاخانه / ۱۷۱
بسته ویژه دانستنی های روز سلامت در عبارت؛

کشفی عجیب درباره فایده کرونا که تاکنون نمی‌دانستید! / به چه دلیل نباید شمع کیک تولد را فوت کنیم؟ / روش های خانگی برای رفع گرفتگی عضلات / کدام افراد نباید عسل مصرف کنند؟

شفاخانه عبارت + عبارت
    -     کد خبر: 55430
    -     تاريخ انتشار : ۱۳۹۹/۷/۱۹|۰۸:۱۴
«شفاخانه عبارت» بسته ویژه خبری حوزه ی سلامت است که به صورت روزانه توسط تحریریه عبارت تهیه و منتشر می شود. با خواندن این ستون شما از به روزترین مطالب مرتبط با سلامت در مازندران و کشور مطلع خواهید شد.

کشفی عجیب درباره فایده کرونا که تاکنون نمی‌دانستید!

دانشمندان دانشگاه آریزونای آمریکا از فایده عجیب و غیرقابل انتظار کرونا پرده برداشتند.

طبق اعلام شبکه فاکس نیوز، طبق نتایج یک پژوهش جدید، محققان دانشگاه آریزونا اعلام کردند کرونا قادر است تا به مانند مسکن درد عمل کند.

بر اساس اعلام محققان دانشگاه علوم بهداشتی آریزونا، «SARS-CoV-۲» ویروس عامل کووید-۱۹ ممکن است به شکل ناخواسته به مانند مسکن درد عمل کند. بر این اساس، این یافته ممکن است توضیح دهد که چرا نیمی از افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند، علائم بیماری اندکی داشته و یا حتی هیچ علائمی ندارند.

«راجش خانا» استاد گروه داروسازی کالج پزشکی دانشگاه آریزونا در بیانیه‌ای اعلام کرد: این برای من کاملا منطقی بود که شاید دلیل گسترش بی وقفه کووید-۱۹ این باشد که در مراحل اولیه، به خوبی شما می‌توانید قدم بزنید؛ گویی هیچ مشکلی پیش نیامده، زیرا درد شما سرکوب شده است.

همچنین مایکل دیک (Michael D. Dake) نایب رئیس علوم بهداشتی در دانشگاه آریزونا در این خصوص گفت: این تحقیقات، احتمال این که درد، به عنوان یکی از علائم اولیه کووید-۱۹ ممکن است از سوی SARS-CoV-۲ از طریق افزایش پروتئین کاهش یابد، افزایش داده است.

 

 

 

 

به چه دلیل نباید شمع کیک تولد را فوت کنیم؟

 شاید باور کردنش آسان نباشد که شمع‌های رنگی و جذاب کیک تولد می‌تواند خطرات زیادی را برای فرد بدنبال داشته باشد.
 
همه ما در روز تولد با یک دنیا آرزو برای سال جدید زندگی خود، شمع را فوت می‌کنیم. اما دانشمندان می‌گویند دیگر این حرکت را تکرار نکنید. چرا؟ در ادامه به طور مفصل برایتان توضیح داده‌ایم.
 
بدون شک در فضای شاد و پر از هیجان و شادی مهمانی و تولد کمتر کسی به میکروب و باکتری و مریضی فکر می‌کند. اما شاید لازم باشد بدانید که دانشمندان ثابت کرده‌اند وقتی شما شمع تولد را فوت می‌کنید، ۱۵۰۰ درصد میکروب و آلودگی روی سطح کیک می‌نشیند.
 
محققان دانشگاه کلمسون در کارولینای جنوبی اعلام کرده‌اند، بزاق دهان انسان با فوت کردن شمع روی سطح کیک تولد پخش می‌شود و باعث می‌شود باکتری‌های موجود روی خامه از حالت عادی بیشتر شود.
 
برای انجام آزمایش، محققان روی یک کیک مصنوعی، یک لایه خامه‌کیک واقعی قرار دادند و شمع‌ها را روی آن گذاشتند. قبل از فوت کردن شمع، از شرکت‌کننده‌ها درخواست شد تا برای شام پیتزا میل کنند. (روند عادی مراسم تولد که اول شام می‌خورند و بعد کیک میل می‌کنند)
 
مرحله بعدی اندازه‌گیری میزان باکتری بود. دانشمندان آب استرلیزه شده را به آیسینگ (خامه کیک) اضافه کردند و آن را در سطح ورقه‌های ژلاتینی پهن کردند تا میکروب‌ها امکان رشد داشته باشند. نتیجه این کار کاملا شوکه‌کننده بود. فوت کردن باعث افزایش تعداد باکتری‌های روی سطح خامه‌کیک تا ۱۵ برابر بیشتر از حالت عادی بود. در برخی موارد حتی میزان باکتری تا ۱۲۰ برابر بیشتر شد.
 
این نتیجه نشان می‌دهد که میزان آلودگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی افراد اقیانوسی از باکتری را با خود حمل می‌کنند، این در حالیست که دیگران اینگونه نیستند.
 
البته گفتنی است که دانشمندان تصدیق کرده‌اند این مساله برای سلامت بشر خیلی مشکل‌ساز نیست. اما بد نیست تمامی جشن‌های تولد خود را به یاد بیاورید و ببینید بعد از فوت کردن شمع کیک تولد چند بار مریض شده‌اید! احتمالا این اتفاق روی نداده یا اگر هم مریض شده‌اید فقط یک یا دو بار در تمام طول این سال‌ها بوده است.
 
بنابراین توصیه می‌کنیم وسواس به خرج ندهید و کیک تولد را میل کنید زیرا خطر جدی شما را تهدید نمی‌کند.
 
اما توصیه اکید ما این است که اگر فردی که شمع را فوت می‌کند مریض است، به هیچ عنوان از آن کیک نخورید زیرا باکتری‌های دهانش روی کیک پخش شده و می‌تواند شما را بیمار کند.
 
علت فوت کردن شمع کیک تولد
داستان این رسم به زمان باستان و پرستش خدایان بر می‌گردد. یونانی‌ها شمع را به دلیل کاملا متفاوت روی کیک قرار می‌دادند. آرتمیس، دختر زئوس و دوقلوی آپولو الهه‌ی شکار و ماه یونان بود. یونانی‌ها کیک‌هایی عسلی و به شکل ماه به او پیشکش می‌کردند و شمع‌ها را به نشانه درخشش ماه روی آن قرار می‌دادند.
 
همچنین بر این باور بودند که دود شمع باعث رسیدن دعاهای آنها به خدایان می‌شود.

 

 

 

روش های خانگی برای رفع گرفتگی عضلات

دکتر هادی شجاعی، متخصص طب فیزیکی، با اشاره به اینکه گرفتگی عضلانی، انقباض ناگهانی و غیرارادی یک یا چند عضله است، گفت: گرچه عموما این گرفتگی‌های عضلانی بی‌ضرر هستند، اما ماهیچه‌ها را تحت تاثیر قرار داده و نمی توان به طور موقت از آنها استفاده کرد. وی گفت: انجام ورزش‌های طولانی مدت یا کارهای سخت فیزیکی، ممکن است منجر به گرفتگی عضلانی شود. معمولا می‌توان گرفتگی عضلانی را در خانه و با اقدامات مراقبتی درمان کرد.
 
اغلب گرفتگی‌های عضلانی در ماهیچه‌های پا ایجاد می‌شوند، خصوصاً در عضلات ناحیه ساق پا که علاوه بر درد ناگهانی، ممکن است توده سفتی از بافت ماهیچه‌ای نیز زیر پوست احساس شود. این متخصص طب فیزیکی گفت: استفاده بیش از حد از یک ماهیچه، کم‌آبی، کشش ماهیچه یا حتی به مدت طولانی در یک وضعیت ثابت قرار گرفتن منجر به گرفتگی عضلانی می‌شود. هر چند در بسیاری از موارد علت دقیق ایجاد گرفتگی عضلانی مشخص نیست ولی بسیاری از گرفتگی‌های عضلانی بی‌ضرر هستند.
 
 تنگ شدن سرخرگ‌هایی که خون را به پاها می‌رسانند (آرترواسکلروزیس عروق اندام‌های انتهایی) نیز می‌توانند دردی شبیه به درد گرفتگی عضلانی را در پاها به هنگام ورزش ایجاد کنند که معمولا این گرفتگی‌ها به زودی پس از اتمام ورزش و فعالیت‌های بدنی از بین می‌روند.
 
به هم‌فشردگی اعصاب در ستون فقرات (تنگی مهره‌های کانال کمر) نیز می‌تواند دردی شبیه به درد گرفتگی عضلانی در پاها ایجاد کند. معمولا این درد پس از پیاده روی طولانی تشدید می‌شود. راه رفتن در حالتی که فرد کمی به سمت جلو خم شده‌ است، شدت علایم را بهبود می بخشد یا آن را به تاخیر می اندازد.
 
مقادیر خیلی اندک املاح پتاسیم، کلسیم یا منیزیم در رژیم غذایی نیز از علل گرفتگی عضلانی در پا است. داروهای ادرارآور یا مدر (دیورتیک‌ها) و تجویز داروهایی که اغلب در بیماری افزایش جریان خون تجویز می شوند نیز منجر به کاهش این مواد معدنی می شوند.
 
 افرادی که به بیماری دیابت یا اختلالات اعصاب، کبد یا تیروئید مبتلا هستند، بیشتر در معرض ابتلا به گرفتگی‌های عضلانی قرار دارند. افراد مسن و سالخورده نیز توده عضلانی خود را از دست می‌دهند، بنابراین عضلات و ماهیچه‌های باقیمانده در آنها به راحتی خسته می‌شوند، این امر می‌تواند احتمال خطر گرفتگی‌های عضلانی را افزایش دهد.
 
راهکارهای خانگی رفع گرفتگی عضلات
وی گفت: هنگام گرفتگی عضلات باید ماهیچه و عضله منقبض شده را کشیده و منبسط کرده، سپس آن را به آرامی ماساژ داد تا آزاد و شل شود. در مورد گرفتگی ماهیچه ساق پا باید وزن را بر روی پای منقبض شده قرار داده و زانو را به آرامی خم کرد. شجاعی گفت: اگر فرد قادر به ایستادن نیست، در حالی که پای منقبض خود را باز کرده‌، بر روی زمین یا صندلی بنشیند و تلاش کند تا پای آسیب دیده خود را در همان حالی که پا همچنان راست و مستقیم باقی مانده است، به سمت سر خود بالا بکشد. این حالت به برطرف شدن گرفتگی عضلات عقب ران نیز کمک می‌کند.
 
این متخصص طب فیزیکی گفت: برای گرفتگی عضلات ماهیچه چهار سر جلوی پا نیز می توان از یک صندلی استفاده کرده، فرد در حالی که محکم بر روی آن نشسته‌، سعی کند پای آسیب دیده خود را به سمت باسن خود بکشد.
 
 دوش گرفتن با آب گرم یا جریان آب گرم بر روی ماهیچه منقبض شده نیز می‌تواند در برطرف کردن گرفتگی موثر باشد ولی ماساژ دادن ماهیچه منقبض شده با یخ به کاهش درد کمک می‌کند.

 

 

 

کدام افراد نباید عسل مصرف کنند؟

فرزاد شیدفر متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره «خواص عسل و اینکه کدام افراد نباید آن را مصرف کنند؟»، گفت: عسل طبیعی ماده غذایی بسیار خوبی است؛ به خاطر اینکه حدود ۴۰ درصد فروکتوز دارد و می‌تواند مثمر ثمر باشد اما مصرف زیاد آن باعث چاقی می‌شود؛ بنابراین عسل خیلی ماده غذایی آزادی نیست؛ چراکه قند زیادی دارد و بسیار غلیظ است.

وی ادامه داد: هر یک قاشق عسل در مقایسه با یک قاشق شکر قند زیادتری دارد و چاق‌کننده است اما در مقدار اندکی آن اشکالی ندارد و باید از جایی تهیه کرد که به کیفیت بهداشتی آن اطمینان داریم.

این متخصص تغذیه افزود: به طور کلی کودکان زیر یک سال نباید عسل بخورند؛ همچنین در بیماران دیابتی‌ به علت اینکه  بخش عمده عسل گلوکز است و قند خون را بالا می‌برد، باید این افراد به صورت محدود استفاده کنند.

شیدفر در پاسخ به این پرسش که «آیا افرادی که مشکلات معده دارند می‌توانند عسل استفاده کنند؟»،ابراز داشت:مشکلی در استفاده از عسل توسط چنین افرادی وجود ندارد اما باید توجه کنیم هرگز نمی‌توانیم به مقدار زیاد عسل مصرف کنیم.

ارسال نظر

نام
پست الکترونیک
متن
captcha
ارسال