عبارت-گروه جامعه: وقتی کرونا همچون آفتی به جان بشریت افتاد، تنها راه مبارزه و نجات جان انسانها، قطع زنجیره و اعمال محدودیتها و تعطیلات گسترده بود که اولین آنها از مدارس آغاز شد.
از همان روزهای آغازین شیوع کرونا در اسفندماه گذشته تمام مدارس سراسر کشور با دستور ستاد ملی مقابله با کرونا به حالت تعطیل درآمد. تعطیلی که تا کنون ادامه دارد و تنها در استان مازندران نزدیک به نیم ملیون دانشآموز را به پای تبلت و گوشیهای هوشمند کشانده است.
در روزهای ابتدایی کسی گمان نمیکرد که تعطیلیهای گسترده نزدیک به یک سال به درازا بیانجامد اما هرچه گذشت مردم بیشتر و بیشتر متوجه وخامت اوضاع شدند تا جایی که چندبار آموزش و پرورش تصمیم به بازگشایی مدرسهها گرفت ولی این مردم بودند که مقاومت کرده و اجازه آموزش حضوری به فرزندانشان در چنین شرایطی را ندادند.
یکی از موضوعاتی که از همان زمان توجه خانوادهها را به خود جلب کرد، شهریه مدارس غیردولتی بود که حواشی زیادی به همراه داشت. با توجه به فرارسیدن امتحانات نیمسال اول دانشآموزان در سال جاری دوباره بحثها پیرامون این مسئله بالا گرفته و به همین سبب عبارت گفتگویی ترتیب داد با مهدی قربانزاده رئیس اداره مشارکت های مردمی و توسعه مدارس غیردولتی آموزش و پرورش مازندران تا از چند و چون این ماجرا در استان مطلع شود.
قربانزاده شهریه مشخص شده توسط شورای عالی آموزش و پرورش را بر مبنای ساعت آموزش هر مقطع تحصیلی عنوان کرد و گفت: این مبلغ بر اساس دادهها و شاخصهایی که برای هر مدرسه در سامانه به ثبت میرسد ممکن است متفاوت باشد. شاخصهایی مانند تعداد دانشآموز، ظرفیت نوسازی، کیفیت نیروی انسانی و... .
وی تصریح کرد: تا پیش از ورود کرونا به غیر از این شهریه هزینههایی با توافق با خانوادهها و اجازه از آموزشوپرورش شهرستان، برای برنامهها و کلاسهای فوق برنامه از دانشآموزان دریافت میشد که درواقع جدای از شهریه مدرسه به حساب میآمد. البته اغلب خانوادهها طبق عرف معمول این هزینه را هم شهریه محسوب میکنند در صورتی که اگر توافقی از سوی مدارس با آنان صورت نگیرد و خدماتی ارائه نشود حق دریافت مبلغ بیشتری را هم ندارند.
رئیس اداره مشارکت های مردمی آموزش و پرورش مازندران در ادامه توضیح داد: پس از شیوع بیماری و تعطیلی مدارس از همان سال گذشته به تمامی مدارس غیردولتی در سراسر کشور و همچنین مازندران بارها اعلام شد که دیگر حق دریافت مبلغی بیشتر از شهریه ثابت را ندارند و حتی مجوز برگزاری هیچ کلاس فوقبرنامهای هم به مدارس داده نشد.
قربانزاده گفت: طبق اعلام وزارت آموزشوپرورش حتی در سال گذشته هم مدارس تنها برای 5 ماه ابتدای سال تحصیلی مجاز به دریافت هزینههای فوق برنامه بودند و اگر خانوادهای ابتدای سال این مبلغ را پرداخت کرده بود، آنها وظیفه داشتند که یا این مبالغ را عودت دهند و یا با توافق خانوادهها این مبلغ را برای شهریه سال آینده دانشآموزان محاسبه نمایند.
او از خانوادهها درخواست کرد تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این زمینه ادارهکل آموزشوپرورش مازندران را مطلع کنند تا از هرگونه تخلف احتمالی جلوگیری شود.
رئیس توسعه مدارس غیردولتی مازندران همچنین در خصوص نرخ شهریه مدارس در سال جاری گفت: در سال 99 مانند سالهای گذشته شهریهها با افزایش همراه بود اما این افزایش تنها مربوط به هزینه شهریه ثابت میشد و میزان آن هم تا 30 درصد در هر استان متفاوت بود.
وی ادامه داد: استان مازندران با 14 درصد افزایش نسبت به سال گذشته در مقایسه با سراسر کشور کمترین افزایش شهریه مدارس را در نظر گرفت و حتی با اینحال بعضی مدارس به صورت داوطلبانه افزایش کمتری روی شهریه دانشآموزانشان اعمال کردند.
در حال حاضر علیرغم تصمیم دولت برای بازگشایی مدارس در مناطق زرد و آبی کرونایی، مدارس استان مازندران به سبب قرمز بودن شرایط همچنان تعطیل است و دانشآموزان هنوز باید پشت گوشیها و با سامانه شاد در کلاسهای درس شرکت کنند.
حال باید دید در ادامه این سال تحصیلی پرماجرا چه اتفاقاتی رخ خواهد داد و آیا گزارشی از تخلفات مدارس سطح استان به دست آموزشوپرورش مازندران خواهد رسید یا خیر.