آخرین وضعیت و آمار رسانههای مازندران در گفتگوی عبارت با معاون فرهنگی رسانهای ارشاد مازندران:
عبارت-گروه فرهنگ: معصومه فرجی در گفتگو با عبارت با اشاره به شرایط خانه مطبوعات مازندران گفت: رابطه میان اداره فرهنگ و ارشاد و خانه مطبوعات استان، یک رابطه مثال زدنی در کشور است و ما تعاملات بسیاری با هم داریم.
وی افزود: از زمان حضور خانم کراری به عنوان مدیرعامل در خانه مطبوعات نیز با رایزنیهای انجام شده یکسری امتیازات برای خبرنگاران استان دریافت شد. از جمله 50 تسهیلات 20 میلیون تومانی و 50 تسهیلات 10 میلیون تومانی با سود 4 درصد که به اعضای این خانه تعلق گرفت و تا پایان سال پرداخت میشود.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد مازندران با اشاره به آسیب کرونا به رسانههای مازندران در یک سال گذشته تصریح کرد: در این مدت توانستیم در 2 نوبت بستههای حمایتی اقلام خوراکی را برای افراد واجد شرایط داشتیم و در کنار آن تسهیلات 5 میلیون تومانی نیز به آنان تعلق گرفت.
او ادامه داد: تسهیلات تحفه با سود 4 درصد نیز از جمله دیگر تلاشهای ما برای حمایت از اصحاب رسانه بود در این مدت زمان بود.
فرجی از چند مورد شکایت دولتیون از اصحاب رسانه استان پرده برداشت و گفت: در سال 99 در حدود 2 الی 3 مورد شکایت از رسانهها را شاهد بودیم که تنها 1 مورد خاص پیگیری شد و حکم جریمه نقدی برای آن رسانه ارسال گردید.
معاون فرهنگی ارشاد مازندران از اعطای مجوز جدید به 41 رسانه در سال 99 خبر داد که این تعداد را 23 پایگاه خبری، 9 رسانه برخط و 9 رسانه مکتوب (7 هفته نامه و 2 ماهنامه) تشکیل میدادند.
وی همچنین از ابطال 12 رسانه در مازندران طی سال جاری خبر داد. رسانههایی که به گفته او از فروردین 97 علیرغم دریافت مجوز، هیچ فعالیتی نداشتند و شامل ماده16 شدهاند.
این درحالی است که از همان فروردین 97 تا بهمنماه 99 تعداد 164 رسانه در استان مازندران مجوز فعالیت دریافت کردند.
فرجی یکی از دلایل ازدیاد رسانهها در استان را رایگان بودن فرایند دریافت مجوز عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد تا در آینده از کمیت رسانهها کاسته و بر کیفیتشان افزوده شود.
وی با انتقاد از فشارها برای اعطای مجوز پایگاه خبری به رسانههای مجازی گفت: حوزه رسانه و خبر یک مقوله تخصصی است و ورود افرادی که تا به حال تنها به صورت شهروند خبرنگار در این حوزه فعالیت کردند میتواند آن را با تهدیداتی جدی مواجه کند اما با این حال در حال حاضر سیاستگذاریها به گونهای است که این افراد برای دریافت مجوز پایگاه خبری کار چندان دشواری ندارند.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد مازندران درخصوص ارزشیابی رسانهها گفت: رسانههای مکتوب برای ارزشیابی زمان مشخصی ندارند و مدیران مسئول میتوانند با رفتن به سامانه مربوطه و پر کردن فرمهای ارزشیابی تنها یک بار در سال این کار را انجام دهند.
وی افزود: در پایگاههای خبری اما برای ارزشیابی زمانبندی مشخصی وجود دارد که هرساله طی فراخوانی از طرف معاونت مطبوعاتی اعلام میشود.
فرجی در خصوص فضای مدیریتی بانوان در استان مازندران گفت: متاسفانه مردسالاری در مازندران همچنان یک امر معمول است و به همین سبب فضای تبعیض آمیز برای مدیران زن در مازندران کاملا احساس میشود. این مسئله بهویژه در جلساتی که تعداد زیادی از آقایان در آن حضور دارند بیشتر قابل مشاهده است.
او ادامه داد: با این وجود ما زنها تسلیم نمیشویم و با قدرت به کارمان ادامه میدهیم زیرا ایمان داریم که میتوانیم از بسیاری از مدیران مرد عملکرد بهتری داشته باشیم. من به شخصه به هیچ عنوان کوتاه نمیآیم زیرا قرار نیست من آخرین مدیر یا معاون زن در این استان باشم.
معاون فرهنگی و رسانهای ادارهکل ارشاد مازندران در پایان از عملکرد خوب رسانههای مازندران در ایام کرونا و هماهنگی آنان با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تقدیر و تشکر کرد.