عبارت-گروه جامعه: پیش از ظهر امروز چهارشنبه سیدعباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در جمع خبرنگاران حاضر شد و آخرین آمار و اطلاعات از شرایط پاندمی کرونا در استان مازندران را با آنان در میان گذاشت.
وی با اشاره به روند پیک سوم بیماری در استان گفت: مازندران جز اولین استانهای بود که کرونا شیوع پیدا کرده است که با رعایت و کنترل پروتکلهای بهداشتی دیرتر وارد پیک سوم کرونا شده و در حال عبور از آن هستیم. مازندران پنج هفته دیرتر از کشور وارد این پیک شده که نشان میدهد حساسیتها در استان جدی گرفته شده است.
موسوی به فشار بر کادر درمان استان اشاره کرد و افزود: وقتی روند انتقال بیماری کُند شود دیرتر وارد پیک میشویم، در پیک سوم فشار چندانی به سیستم درمانی وارد نشده است اما هیچ موقع بیماری نداشتیم که نتوانستیم بستری کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: از ابتدای شیوع پاندمی کرونا در مازندران تا به امروز طبق آمار حدود ۲۲ هزار نفر از بیماران کووید-۱۹ با تست مثبت در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری و تحت درمان قرار گرفتند. از این میان حدود ۲ هزار و ۴۰۰ نفر از بیماران کرونایی بستری در بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه جان خود را از دست دادند که حدود ۱۱ درصد از مجموع بیماران بستری با تست مثبت کووید-۱۹ را تشکیل میدهد.
به گفته وی آمار مرگ و میر ناشی از بیماران کرونایی در استان مازندران نسبت به میانگین کشوری حدود ۲/۶ درصد کمتر بود و دلیل آن را اجرای طرح های پیش دستانه مقابله با کرونا از جمله اجرای سفت و سخت پروتکلهای بهداشتی اعلام کرد.
گفتنی است بیش از ۸۰ درصد از مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در استان مازندران مربوط به بیماران زمینه ای و سالمندان بالای ۷۰ سال بود.
در ادامه دکتر موسوی با بیان اینکه اکنون شاهد شیوع بیماری کرونای انگلیسی در برخی مناطق کشور هستیم، تأثیر رعایت پروتکلهای بهداشتی را در بستری بیماران مؤثر دانست و گفت: نظرهای متفاوتی درباره اعمال محدودیتهای کرونایی وجود دارد و برخی براین عقیده هستند محدودیتها باید قبل از شروع پیک انجام شود. اما هرگونه بی احتیاطی در رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح استان ها به خصوص استان مازندران می تواند این خطه شمال کشور را نیز با شیوع این ویروس خطرناک نیز مواجه کند.
وی بودجه اختصاص یافته از طریق دولت بله دانشگاه علوم پزشکی را ۳۳۱ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: حدود ۱۲۴ میلیارد تومان از این اعتبار برای خرید تجهیزات مورد نیاز جهت مقابله با کرونا شامل ونیتلاتور و دستگاه اکسیژن ساز هزینه و در بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه نصب شده است.
به گفته او در این مدت با وجود محدودیتها و تنگناهای اقتصادی حدود ۲۰۷ میلیارد تومان اعتبار نیز از سوی دولت برای خرید تجهیزات دارویی و اقلام محافظتی و حفاظتی به دانشگاه علوم پزشکی مازندران اختصاص داده شد.
موسوی اضافه شدن یکهزار و ۱۷۶ تخت بیمارستانی و جذب ۲ هزار و ۸۰۰ نیروی جدید اعم از پرستار و پزشک را از دیگر موفقیت های دیگر دولت در سال کرونایی مازندران دانست و اعلام کرد: در یک ساله شیوع ویروس کروان با مساعد مالی دولت تدبیر و امید ۲۷ هزار متر مربع زیرساخت بیمارستانی در مازندران تکمیل و حدود ۱۹ هزار و ۲۸۰ متر مربع زیر ساخت جدید بهداشتی و درمانی نیز بدون احتساب بیمارستان های بزرگ در دست ساخت قرار دارد که بخشی از آنها آماده افتتاح است.
وی با اعلام اینکه همه تلاش شده است که پرداختیها در این مدت به موقع انجام شود، افزود: فاصله پرداختی زیاد بوده و در این مدت نزدیک ۱۶ پرداختی داشتیم و عقب ماندگیها را جبران کردیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین به کاهش 42 درصدی درآمد مراکز درمانی و بیمارستان ها در پی شیوع گسترده کرونا در استان اشاره کرد و گفت: بیشترین کاهش درامد مربوط به خارج شدن عمل جراحی در بسیاری از مراکز درمانی است. براساس دستورالعمل وزارت بهداشت و درمان و ستاد ملی مقابله با کرونا، الویت ما در بیمارستان ها و مراکز درمانی این خطه شمال کشور مقابله با ویروس کرونا بود و سایر خدمات به خصوص جراحی غیرالویت دار از دستور کار خارج و در نتیجه درآمد این مراکز درمانی کاهش یافت.
طبق آخرین گزارش رسمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل هم اکنون ۷۴۹ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند . ۱۸۴ تن از این بیماران به خاطر شرایط حاد تنفسی در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار دارند.