عبارت ـ گروه اقتصادی: ماجرای جانشین «قوانلو» در سازمان صمت مازندران همچنان یکی از موضوعات داغ در میان اهالی صنعت و تجارت استان مازندران است. بعد از اعتراض چندین فعال اقتصادی و رسانهای اصولگرا به احتمال انتصاب یکی از چهرههای غیرآشنا با فضای سازمان صمت و بدون سابقهی تخصصی لازم، حالا تعدادی از کارکنان این سازمان در استان و برخی از اهالی صنعت و تجارت مازندران، با ارسال پیامهایی به عبارت، از استاندار مازندران درخواست کردهاند که مانع این انتصاب احتمالی شود و آن را اشتباهی راهبردی توصیف کردهاند که عواقباش دامنگیر دولت خواهد شد.
گزینهی مطرح شده که از نیروهای سیاسی نزدیک به یکی از نمایندگان پیشین شهر ساری در مجلس میباشد که در انتخابات اخیر صلاحیتش احراز نشد، فاقد کمترین سابقهی اجرایی در حوزهی صنعت، معدن و تجارت است. وی تنها یکسال، آنهم در دورهی بلاتکلیفی دولت روحانی و رییسی، یعنی دقیقا در یکسال گذشته، بعد از مدتها رایزنی و لابیگری موفق شد به مدیرعاملی یکی از نهادهای زیرمجموعه وزارت صمت در مازندران برسد. انتصابی که به گواه اکثر کارشناسان این حوزه موجب افول شدید عملکرد دستگاه موردنظر شد و نه تنها گرهای از مشکلات موجود باز نکرد، بلکه تمامی طرحهای مهم را بلاتکلیف گذاشت و عملا موفق نشد کوچکترین تحرکی در این مجموعه ایجاد کند. دولت کافی است برای تعیین میزان تخصص و تعهد این فرد، اقدام به یک نظرسنجی در همان شرکت مذکور کند، تا حقیقت برایش روشن شود.
ذکر این نکته ضروری است که تمامی مدیران صمت مازندران در 2 دهه گذشته سابقهای مناسب در حوزههای مختلف داشتهاند. از سابقه سالها مدیرکلی یا ریاست دانشگاه گرفته تا حضور در جمع صنعتگران و تجار مازندران یا دیگر نقاط ایران، اما گزینه پیشنهادی ریاست صمت مازندران در دولت «ابراهیم رییسی» فاقد هرگونه سابقه مفید (به جز مدیریت در یکسال اخیر) است.
متاسفانه برخی سعی میکنند این گزینه ناآشنا با صنعت و تجارت مازندران را بهدلیل ارتباط فامیلی با یکی از وزرای دولت رییسی، شایسته این پست نشان دهند و از راههای گوناگون اینگونه جا بیاندازند که کار او با سفارش وزیر مورد نظر تمام شده است و از همین طریق راه را برای انتخاب وی همراه کنند.
درحالیکه وزیر موردنظر از نیروهای شناختهشده انقلابی است که بارها اعلام کرده در دولت ابراهیم رییسی خبری از فامیلبازی و ارتباطات دولت روحانی نیست و انتخاب ها بر اساس معیارهای نظام و در راستای توسعهی کشور صورت میپذیرد. به همین دلیل انتظار میرود حتی اگر یکی از آشنایان وزیر از تخصص و تبحر و سابقهی کافی هم برخودار باشد، برای جلوگیری از حواشی، خودش مانع انتصاب وی شود، چه رسد به انتخاب فردی که نه تخصص کافی را دارد و نه از کارنامه ی موفقی برخوردار است.
گزینه مطرح شده، نهتنها از آقازادهگانی است که خود را با تمامی ایدهها و دولتها سازگار می کند، بلکه با هیچ یک از معیار های دولت رییسی که موجب شد مردم با رای خود؛ این گفتمان را برگزینند، تطابق ندارد.
فردی که تنها یکسال آنهم با ضعیفترین عملکرد، برای خود رزومهی مدیریتی درست کرده، مخالفان فراوانی در صنعت، تجارت و معدن مازندران دارد. نداشتن تجربهی کافی، نزدیکی به گفتمان دولت روحانی، عدم ارتباط با بدنهی صنعت و تجارت استان، ناکامی در مسئولیتهای قبلی و از همه مهمتر نارضایتی بسیاری از کارکنان باسابقهی این سازمان و صنعتگران شناخته شده استان با انتصابهایی از این دست موجب شده که حتی هواداران دولت رییسی نیز به شدت به شایعات مطرح شده درباره این انتصاب واکنش نشان دهند.
حسین زحمتکش روزنامه نگار اقتصادی اصولگرا که در حوزه تخصصی صمت قلم می زند، وی را آقازاده و ادامهی مافیای این حوزه دانسته و ملتمسانه از دولت می خواهد که با انتخاب وی کمر صنعت، معدن و تجارت استان را نشکند و به خوشنامی دولت جدید اسیب وارد نکند.
به فرض اینکه تمامی انتقادهای مطرح شده از این گزینه نادرست باشد، آنچه نمیتواند موجب شک شود این است که این گزینه به هیچ عنوان سابقهی مناسبی ندارد و با این کارنامهی اندک و ناموفق مدیریتی به هیچ وجه شایسته مدیریت یکی از مهمترین دستگاههای اقتصادی استان نیست. دستگاهی که در شرایط تحریم باید جلودار توسعه مازندران باشد، نباید در ید قدرت کسی قرار بگیرد که نشان داده از ادارهی مجموعهای به مراتب کوچکتر نیز عاجز است.
نهادی که به استناد شعار سال رهبری یکی از مهمترین دستگاه ها در حوزهی تولیدات دانشبنیان است، نباید به دست کسی بیافتد که سابقهای مبهم و کارنامهای به شدت ضعیف دارد. نمیتوان یکی از اصلیترین نهادهای تحقق شعار سال را به دست کسی سپرد که نه سابقه و نه تخصص کافی دارد و نه از حمایت بدنهی صنعت، معدن و تجارت استان برخوردار است.
اینگونه انتصابها به افزایش فاصلهی صنعتگران با دولت میانجامد و نهایتا به شکست منجر خواهد شد، زیرا این فرد هرچقدر هم که تلاش کند از تعهد و تخصص کافی برخودار نیست.
همچنین بد نیست گزینه مورد نظر لیستی از اموال خود در اختیار دولت و رسانه ها بگذارد تا روشن شود چه کسی قرار است در دولت محرومان یکی از مهمترین نهادهای اقتصادی مازندران را در دست بگیرد.
همهی نیروهای سیاسی و اقتصادی مازندران و ساری از ارتباط این گزینه با آقای دامادی نماینده محترم سابق ساری مطلع هستند و همگی هم از ارتباط بسیار نزدیک دامادی و آقای حسین زادگان استاندار اصلاحطلب دولت روحانی خبر دارند. بنابراین گزینه سازمان صمت با یک واسطه یکی از نزدیکترین چهرههای سیاسی و اقتصادی به مشهورترین نیروی اصلاح طلب شهرستان ساری یعنی احمد حسینزادگان است. این به معنای بدی یا ضعف حسینزادگان نیست، بلکه بدین معناست که چگونه ممکن است یکی از نزدیکان استاندار اصلاح طلب دولت قبل حالا در دولت رییسی ارتقا مقام یافته و به مدیر مهمترین سازمان دولتی در دولتی اصولگرا منصوب شود.
این واقعیت نشان میدهد که چگونه یک نیروی سیاسی، روزی رفیق یک چهرهی شناخته شده اصلاحطلب است و روز دیگر فامیل یک نیروی شناختهشده اصولگرا و می خواهد از هر دو سر ماجرا منفعت ببرد.
ناظران استانی تقریبا انتظار هراتفاقی به جز این را داشتند و شاید در مخیلهی کمتر کسی میگنجید که فردی بدون سابقهی مناسب، با مخالفان و منتقدان فراوان و علیرغم نزدیکی گفتمانی به دولت روحانی، حالا به مدیریت ارشد در دولت جدید برسد.
تناقضهایی از این دست به محبوبیت و مقبولیت استاندار مازندارن آقای دکتر حسینیپور که در چند ماه اخیر جایی میان قلوب مردم برای خود باز کرده است و اگر بتواند با قدرت ادامه دهد شانس وزارت را در آینده دارد، آسیب وارد میکند، زیرا سوال های فراوانی وجود دارد که کمتر کسی توان پاسخگویی به آنها را دارد.
حالا این آزمون بزرگی برای دولت رییسی و استاندار مازندران است که با انتصابهای خوبی نظیر مدیرکل جهاد کشاورزی، معاون سیاسی و معاون عمرانی استانداری یا فرمانداران ساری و بابل به محبوبیتی دست یافت و از سوی دیگر ممکن است تمامی این مقبولیت و خوشنامی را با انتخاب گزینههایی نظیر آنچه در مورد صمت مازندران شایع شده، از دست بدهد یا در معرض خطر جدی قرار دهد.
در این چند روز فعالان عرصه صنعت مازندارن، پیام های فراوانی برای عبارت ارسال کردهاند و خواهان بررسی بیشتر توسط استانداری مازندارن شدهاند.
گروه رسانهای عبارت در همین هفته، گفتگوهایی را با برخی از چهره های شاخص حوزه صنعت و تجارت استان انجام خواهد داد که همگی مخالف جدی این انتصاب هستند و برخی نیز اعلام کردهاند سابقهی این گزینه احتمالی را در اختیار استاندار مازندران قرار خواهند داد.
خلاصه اینکه در سال جدید؛ روزهای اقتصادی دشواری پیش روی مردم مازندران است که مدیریت آن نیازمند حضور افرادی موفق، باسابقه و متخصص است. اگر در چینش مدیران شاهد ورود مافیای ثروت و قدرت باشیم دیگر امیدی به دولت رییسی نخواهد بود و همه نقدهایی که روزگاری از سوی کارگزاران همین دولت به روحانی و یارانش میشد ، حالا به خود آنها باز خواهد گشت.