امروز : شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ ساعت : ۵:۰۵ AM
اختصاصی
شفاخانه عبارت

از قاتل نیم وجبی ریزش مو تا مضرات آب جوشیده برای کلیه‌ها

شفاخانه+عبارت
    -     کد خبر: 70588
    -     تاريخ انتشار : ۱۴۰۱/۱۲/۹|۱۹:۲۶
«شفاخانه عبارت» بسته ویژه خبری حوزه ی سلامت است که به صورت روزانه توسط تحریریه عبارت تهیه و منتشر می شود. با خواندن این ستون شما از به روزترین مطالب مرتبط با سلامت مطلع خواهید شد.

عبارت: «شفاخانه عبارت» بسته ویژه خبری حوزه ی سلامت است که به صورت روزانه توسط تحریریه عبارت تهیه و منتشر می شود. با خواندن این ستون شما از به روزترین مطالب مرتبط با سلامت مطلع خواهید شد. 

افزایش خطر سکته قلبی با مصرف این خوراکی‌ها

به گزارش بهداشت نیوز، محققان داده های بیش از ۴ هزار نفر را در ایالات متحده و اروپا را مورد مطالعه قرار داده و دریافتند: خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا مرگ در افرادی که سطح اریتریتول خونشان بالاتر است، بیشتر است. نتایج همچنین نشان داده اند که اریتریتول باعث می شود پلاکت ها راحت تر فعال شوند و لخته ایجاد کنند. پلاکت ‌ها، سلول های خونی هستند که برای متوقف کردن خونریزی و ایجاد لخته‌ های خون در کنار هم جمع می‌ شوند

پژوهشگران عنوان کردند: بیماری های قلبی عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شوند بنابراین مهم است از نقش تغذیه و رژیم غذایی خود بر ایجاد این بیماری ها مطلع شویم.

محصولات بدون قند حاوی اریتریتول، اغلب برای افرادی که مبتلا به چاقی، دیابت یا سندرم متابولیک هستند توصیه می شوند تا آسان تر قند یا کالری دریافتی خود را مدیریت کنند. اریتریتول، از طریق تخمیر ذرت تولید می شود. اریتریتول، متابولیسم ضعیفی در بدن دارد؛ در عوض، به جریان خون می رود و عمدتاً از طریق ادرار از بدن خارج می شود. بدن انسان به طور طبیعی مقادیر کمی از اریتریتول را تولید می کند، بنابراین هر گونه مصرف اضافی می تواند منجر به انباشته شدن آن در خون شود.

دانشمندان اضافه کرده اند: یافته های ما نشان داد، پس از اینکه شرکت کنندگان یک نوشیدنی شیرین حاوی اریتریتول مصرف کردند، سطوح بالای آن در خونشان، برای روزها قابل مشاهده بود؛ سطوح بالای اریتریتول، خطر لخته شدن خون را افزایش می دهد.

محققان خاطر نشان کرده اند: با این حال مهم است که تحقیقات بیشتری در آینده برای بررسی اثرات طولانی مدت شیرین کننده های مصنوعی به ویژه اریتریتول بر خطرات حمله قلبی و سکته مغزی، انجام شود.

 یافته های تحقیقاتی در مجله Nature Medicine منتشر شده اند.

این دانه برای همیشه قاتل ریزش موی شماست

برای جلوگیری از ریزش موها و رویاندن موهای ریخته شده، پودر سیاه دانه و حنا را در روغن سوسن مخلوط کرده و بر سر ضماد کنید.تحقیقات نشان داده است مواد معدنی و ویتامین های موجود در سیاه دانه در درمان دیابت، سل، بیماری های قلبی و عروقی، کم خونی و میگرن مفید است.اسیدهای چرب ضروری فراوان موجود در سیاه دانه آن را به نوعی مواد غذایی ضد سرطان تبدیل کرده که در حفظ سلامت پوست و مو نیز مفید است. سیاه دانه آهن و پتاسیم فراوانی دارد و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، باعث رفع مسمومیت خونی و یبوست می شود.

افرادی که بعد از ابتلا به سرماخوردگی مدام عطسه می کنند می توانند جوشانده مخلوط سیاه دانه بوداده و روغن زیتون را به مدت یک دقیقه روی پیشانی خود مرهم کنند. این مخلوط به آنها کمک می کند تا از شر عطسه ها خلاص شوند.

برخی از درمانگران طب سنتی بر این باورند که سیاه دانه جویده شده و ترکیب شده با بزاق دهان موجب درمان زگیل می شود. مصرف سیاه دانه در وعده های غذایی برای خانم های سردمزاجی که شیر آنها برای نوزادشان کم است مؤثر است و به مرور موجب افزایش شیر آنها می شود.

فریز کردن این مواد غذایی ممنوع است

فریز کردن بعضی از مواد غذایی برای طرلانی شدن عمر مصرف آن ها کاری کاملا اشتباه است هر موادی را نباید منجمد کرد زیرا به کیفیت آن آسیب می رساند. 

بهترین روش ماندگاری بیشتر مواد غذایی نگهداری آنها در فریزر است اما تمام مواد غذایی را نمی توان در مدت زمان مشخصی در فریزر نگهداری نمود و فریز کردن مواد غذایی و نگهداری صحیح آنها با توجه به نوع ماده ی غذایی متفاوت است . همه مواد غذاییدر یخچال و یا فریزر سالم نمی مانند بلکه برخی از مواد غذایی به دلیل ترکیبات بکار رفته درونشان ماندگاری طولانی مدت ندارند و نمی توان آنها را به مدت طولانی در فریزر قرار داد.

در زندگی امروزه نیاز ما به فریزر و یخچال بیش از گذشته است و اغلب خانم ها برای تهیه سریع غذا از قبل مواد لازم خود را درون فریزر ذخیره می کنند. در این مطلب می خوانید که درست است گذاشتن مواد غذایی درون فریزر سبب ماندگاری بالا مواد غذایی شده اما سرمای زیاد سبب پایین آمدن کیفیت مواد غذایی و تغییر طعم و مزه آنها می شود.

همچنین برخی از مواد غذایی نیز نسبت به سرما حساس تر هستندو بهتر است این مواد را در یخچال یا فریزر نگهداری نکنید این مواد غذایی عبارتند از :

فریز کردن مواد غذایی و خطرات آن

نان 

نگهداری نان در فریزر سبب بالا رفتن ماندگاری آن می شود اما این کار سبب خشک شدن سریع نان می شود پس برای جلوگیری از این مشکل نان های صنعتی را به جای فریز کردن در دمای اتاق به مدت چهار روز نگه داری کنید.

سبزیجات

بسیاری از خانم ها به علت کمبود وقت سبزیجات خود را درون فریزر نگهداری می کنند اما نگهداری سبزیجات در فریزر سبب می شود که ویتامین و مواد مغذی سبزیجات کاهش یابد پس برای دریافت ویتامین و مواد مغذی سبزیجات آنها را به اندازه مصرف و تازه تهیه کنید.

سیب زمینی

اگر سیب زمینی را در یخچال نگه داری می کنید در اشتباهید زیرا طعم و مزه آن به علت جذب رطوبت تغییر می کند حتی اگر آنها را در پلاستیک نیز قرار دهید باز هم رطوبت را جذب خواهند نمود و روند فساد آنها افزایش می یابد.

برخی میوه ها

نگهداری برخی میوه ها در یخچال سبب کاهش کیفیت آنها بر اثر دمای پایین می شود . این میوه ها شامل :سیب، موز، توت فرنگی و آلبالو هستند که بهتر است آنها را در خارج از محیط یخچال نگهداری کنید و اگردوست دارید میوه خنک میل کنید آنها را قبل از مصرف چند دقیقه در یخجال قرار دهید.

گوجه فرنگی 

اگر گوجه فرنگی را در فریزر نگه دارید طعم و خواص خود را از دست می دهد و آب می اندازد پس سعی کنید آن را به صورت تازه مصرف نمایید.

سس گوجه فرنگی و سویا 

سس گوجه فرنگی و سویا نیازی به نگهداری در یخچال ندارند زیرا درونشان سرکه وجود دارد و بیرون ازیخچال تا یک ماه ماندگاری دارند.

انواع روغن 

برای نگهداری از انواع روغن قرار دادن آنها در محیط خشک و دور از نور و حرارت کافی است پس می توان روغن را بیرون از یخچال و در محیط اتاق نگهداری نمود.

قهوه 

قرار دادن قهوه در یخچال نه تنها سبب ماندگاری طولانی مدت آن نمی شود بلکه کیفیت آن را نیز پایین می آورد بنابراین بهتر است انواع قهوه را در محیط اتاق و در دمای ثابت نگهداری نمایید.

خربزه و طالبی

نگهداری طولانی خربزه و طالبی در یخچال سبب می شود که طعم و مزه مواد دیگررا جذب کنند پس بهتر است کمتر در یخچال قرار بگیرند.

عسل

برای نگهداری عسل کافی است آن را دور از نور و در دمای محیط قرار دهید و لازم نیست در یخچال بگذارید زیرا آنطور که در بخش های قبلی رازهای خانه داری در نمناک گفتیم نگهداری عسل در یخچال باعث ایجاد شکرک در آن می شود.

شیر

شیر را درون فریزر نگذارید زیرا شیر یخ زده برای قابل خوردن نیست و پس از یخ زدایی بریده بریده می شود و شفاف و صاف نیست اما می توانید از این شیر در طبخ غذا استفاده کنید.

غذاهای سرخ شده

نگهداری غذاهای سرخ شده در فریزر باعث از بین رفتن تردی و خوشمزگی غذاها و نرم شدن آن ها می شود پس غذای سرخ شده ی خود را در یک وعده بخورید و باقی مانده ی غذا را فریز نکنید.

تخم مرغ با پوست

نگهداری تخم مرغ در فریزر اشتباه است زیرا با یخ زدن آن ، مایع درون آن سفت می شود و حجم مایع افزایش می یابد به همین علت پوست تخم مرغ ترک برمی دارد و همه ی فضای فریزر بوی تخم مرغ می گیرد پس تخم مرغ را فریز نکنید .

خامه ی ترش

نگهداری خامه ی ترش در فریزر باعث تغییر طعم آن و بریده بریده شدن و بدشکل شدن ظاهر آن می شود و شما نمی توانید به تنهایی آن را مصرف نمایید اما برای طبخ غذا و درست کردن دسر قابل استفاده است.

ماست

قراردادن انواع ماست در فریزر باعث تغییر بافت آن می شود . بافت ماست بعد از یخ زدایی تغییرمزه و شکل می دهد، بریده بریده می شود و قابل خوردن نخواهد بود.

پنیر

پنیر ماندگاری بالایی دارد و نیازی به فریزکردن ندارد . قرار دادن پنیر در فریزر باعث تغییر مزه آن و نرم و خمیری شکل شدن آن می شود.

خامه های قنادی

خامه های قنادی از سفیده ی تخم مرغ تهیه می شوندو فریزر کردنآنها باعث از بین رفتن بافت خامه و حتی فاسدشدن آن می شود و دیگر قابل استفاده برای تزئین کیک نمی باشند.

غذاهای کنسروی 

قرار دادن غذاهای کنسروی درون فریزر باعث حجیم و بزرگ شدن آنها شده و سبب منفجر شدن و یا شکستن قوطی می شود.

غذاهایی که خوب بسته بندی نشده اند

غذاهایی بسته بندی نشده درون فریزر بر اثر سرمای فریزر می سوزند و طعم،مزه و بافت اولیه خود را از دست می دهند.

غذای داغ

قرار دادن غذای داغ درون فریزرسبب افزایش دمای فریزر شده و مکان مناسبی را برای رشد میکروب ها فراهم می کند که این خود برای سلامتی خطرناک است.

کاهو

کاهو مقدار زیادی آب درون خود دارد که فریز کردن آن سبب گسترش آب شده و دیواره سلولی را ساختار برگ را حفظ می کند ، را خراب می کند و سبب می شود کاهو شل و وا رفته شود.

 

مضرات آب جوشیده برای کلیه‌ها

حسن ارگانی فوق تخصص بیماری‌های کلیوی بزرگسالان شایع‌ترین بیماری که می‌تواند نارسایی کلیه ایجاد کند را دیابت عنوان کرد و اظهار داشت: در تمام جهان دیابت و عوارض ناشی از آن می‌تواند به نارسایی کلیه و به تبع آن دیالیز و پیوند کلیه بیانجامد.ضمن اینکه دیابت، مشکلات قلبی را هم به دنبال خواهد داشت.

وی در توضیح مواردی که افراد باید رعایت کنند تا دچار عوارض ناشی از دیابت نشوند، گفت: رژیم غذایی مناسب، دوری از استرس و چاقی و پرهیز از مصرف دخانیات و پرهیز از استفاده بی جا از داروهای مختلف و کنترل فشار خون بالا می‌تواند از آسیب‌های کلیوی و قلبی ناشی از دیابت جلوگیری کند.

ارگانی در توضیح عوامل ایجادکننده سنگ کلیه گفت: تا به امروز مشخص نشده آب معدنی بهتر از آب‌های تصفیه شده شهری است و حتی می‌تواند به دلیل املاح و سدیم بالا باعث بروز سنگ کلیه شود ضمن اینکه آب جوشیده شده هم به دلیل دارا بودن املاح بالا بر احتمال ایجاد سنگ کلیه می‌افزاید. افرادی که سنگ کلیه دارند باید در طول شبانه روز بیش از ۱۰ لیوان آب بنوشند. اگرچه هر فردی بنابر فیزیولوژی بدن، کار، رژیم غذایی و محل زندگی به مقادیر آب متفاوتی نیاز دارد.

فوق تخصص بیماری‌های کلیوی بزرگسالان کشورمان درخصوص آخرین توصیه ها و دستاوردهای پزشکی گفت: رژیم غذایی مناسب و استفاده از سبزیجات و دوری از نمک بسیار نکته مهمی است. برخی داروهای ضد فشار خون و ضد دیابت و داروهایی که دفع قند از ادرار را افزایش می‌دهند برای جلوگیری از بیماری‌های کلیوی علم پزشکی را وارد افق جدیدی کرده‌اند و جراحی پیوند کلیه هم روز به روز در حال پیشرفت است و داروهای پیوند کلیه به تنوع و کارایی بالایی رسیده اند.

 

ارسال نظر

نام
پست الکترونیک
متن
captcha
ارسال